Share
hero
one-column

WaaS – arbeidsplassen som en kontinuerlig oppdatert tjeneste

Ledelseskulturen er ved et skille og involverende ledelse blir vanligere. Samtidig fornyes også de ansattes arbeidsmetoder. Mange medarbeidere synes det er en selvfølge at arbeidsgiveren er fleksibelt innstilt til arbeidstid og -sted. Arbeidsmetoder i endring og medarbeidernes behov forutsetter også at arbeidsplassen fornyer seg kontinuerlig.

En brukerorientert arbeidsplass tilpasser seg skiftende behov

Fungerer arbeidsplassen godt i din bedrift? Svarer de ulike lokalene og miljøene til brukernes behov, trives medarbeiderne i disse og hvor ofte brukes de? Har du tenkt på om egne arbeidsstasjoner for medarbeiderne fortsatt er nødvendig?

Kontorlokalene er tradisjonelt planlagt for å brukes i fem til sju år. På grunn av dagens endringstakt er det likevel umulig å vite når og hvordan situasjonen i din egen organisasjon, antall ansatte og måtene å arbeide på endres.

Ved hjelp av Martelas Workplace as a Service-tjenesten
sikrer du at din arbeidsplass alltid er på sitt beste.

one-column-2

Fire gode grunner til å bruke Workplace as a Service-tjenesten:

Trivselen i arbeidet forbedres

Arbeids- og ledelseskulturen fornyes

Arbeidsproduktiviteten og innovasjonsevnen øker

Totalkostnadene reduseres

Otsikko
three-column
ebook

Bestill en gratis eBook og lær mer om utvikling av arbeidsplassen

Martelas eksperter har skrevet en inspirerende guide med en rekke tips for å utvikle en brukerorientert arbeidsplass, informasjon om fordelene med arbeidsplasstjenesten og eksempelberegninger på månedspakker.

Fyll ut dine kontaktopplysninger, så vil du motta en eBook med e-post.

Arrangements- og workshoplokalet Kalasatama Urban Lab er svært fleksibelt takket være WaaS

Kalasatama Urban Lab, i REDI kjøpesenteret i Helsingfors, er et lokale for felles utvikling og arrangementer knyttet til Fiksu Kalasatama-prosjektet (Smart Kalasatama). Det fungerer som en møteplass for bedrifter, innbyggere og byen Helsingfors. Designerne Leena Raudaskoski og Anna-Mari Knuuti fra designstudioet Yesper ønsket å gjøre Kalasatama Urban Lab til et lokale som kan brukes uavhengig og tilpasses forskjellige behov.

“Utgangspunktet for planleggingen var et superfleksibelt, økologisk og funksjonelt lokale, som måtte være enkelt å gjøre om ved å endre møbleringen. Lokalet måtte være egnet for workshops, møter, utstillinger og også ved behov kunne endres for flerbruk, som for eksempel yogatimer”, lister Raudaskoski og Knuuti opp.

Takket være Martelas tjenestemodell kan møbleringen nå endres ut fra situasjon.

“Tjenestemodellen er også en økologisk løsning, da møbler som ikke blir brukt går til gjenbruk. Det reduserer miljøbelastningen”, roser designerne.

Fiskehamnen (Kalasatama) er et mønsterområde for Helsingfors’ klimamål, og her utvikles og testes forskjellige ressurssmarte løsninger og former for delingsøkonomi. I Fiskehamnen finnes allerede nå parkeringsplasser, lokaler og biler for sambruk.

“Vi utvikler for tiden driftsmodellen ”Lokaler som en tjeneste” og møbleringen av lokalet som en tjeneste støtter denne ideen perfekt,” forteller Community Manager for Fiksu Kalasatama-prosjektet, Maija Bergström i Forum Virium.

“Vi søkte en innovativ partner til Kalasatama Urban Lab og Martela var villig til å teste hvordan deres tjenestemodell egner seg for møblering i rask takt og endring av lokalet. Denne tjenesten passer utmerket til et mønsterområde for klimamål. Vi ønsket å utnytte Martela Outlet-sortiment i Kalasatama Urban Lab og på denne måten holde karbonavtrykket lavt. Vi ser frem til samarbeidet med begeistring”, forteller Bergström.

  • Kalasatama Urban Lab ble åpnet i november 2018.
  • Flerbrukslokalet i REDI kjøpesenterets tredje etasje egner seg for bade åpne eller private arrangementer med opptil 60 personer.
  • Du kan følge med på hva som skjer og hvilke arrangementer som arrangeres i Fiksu Kalasatama på adressen www.fiksukalasatama.fi/en.
sectional-1

En arbeidsplass som alltid er på sitt beste

Ved hjelp av Martelas Workplace as a Service (WaaS)-tjenesten får din bedrift en arbeidsplass som alltid er behovstilpasset. Vi planlegger arbeidsplassen sammen med en representant fra din bedrift og vårt WaaS-team er ansvarlig for implementeringen av arbeidsplassen og den kontinuerlige optimaliseringen av denne.

Med Martelas tjenestemodell Workplace as a Service behøver du ikke lenger å fundere over eller anslå arbeidsplassbehovene de kommende årene. WaaS-tjenesten sikrer at din bedrift i stedet for enkeltmøbler får en løsning som dekker hele livssyklusen til kontoret og som tilpasser seg endringer.

Vi garanterer at din bedrift får en attraktiv og brukerorientert arbeidsplass med riktig type lokaler for konsentrasjonskrevende arbeid, teamarbeid, avkobling, treff og møter.

Når medarbeiderne føler seg komfortable på arbeidsplassen, forbedres trivselen i arbeidet og kreativiteten øker. Alt dette gjenspeiles i arbeidsproduktiviteten. En bedrift som tar hensyn til de ansattes behov er også en attraktiv arbeidsgiver.

WaaS egner seg spesielt godt for bedrifter som er i ferd med å gå over til en ny arbeidsmetode og et aktivitetsbasert kontor. Tjenesten egner seg også for moderne coworking-lokaler hvor medarbeidere fra mange forskjellige bedrifter arbeider.

WaaS sørger for lokalene, møblene og menneskene under hele livssyklusen til kontoret.

sectional-2

Optimalisering av kontorlokalene sparer penger

WaaS-tjenesten implementeres alltid som en skreddersydd løsning tilpasset kundens behov. Pakken kan bestå av følgende:

  • Måling av utnyttelsesgraden til lokalene og brukeropplevelse
  • Planlegging og optimalisering av arbeidsplassen
  • Møbler og innredningsløsninger
  • Implementering av endringer
  • Utvikling av arbeidsmetoder sammen med de ansatte i bedriften.

Det er enkelt å komme i gang med WaaS-tjenesten. Bare ved å måle brukeropplevelsen til de ansatte og utnyttelsesgraden til lokalene er vi i stand til å utvikle arbeidsplassen slik at den svarer til de medarbeidernes behov. Grundig planlegging og optimalisering av lokalene til bedriften reduserer plassbehovet og det synes i leie-, vedlikeholds- og servicekostnadene. WaaS-tjenesten fjerner risikoen ved eierskap og egner seg derfor utmerket for innovative bedrifter som ønsker å unngå overflødige anskaffelser.

Eksempelpakke

WaaS-tjenestepakke A
36 mnd
11 000 NOK/mnd (mva 0 %)

Implementering av et aktivitetsbasert miljø.

Møbler som en tjeneste
(verdien av møblene: 250 000 NOK + installasjon 19 000 NOK).

Tjeneste for kontinuerlig optimalisering av arbeidsplassen
3 790 NOK/mnd.

Måling, analyse og rapportering av brukeropplevelse.

Som tilleggstjenester leveres en oppdateringsplan og møbeloptimalisering.

WaaS-tjenestepakke B
36 mnd
29 900 NOK/mnd (mva 0 %)

Implementering av et aktivitetsbasert miljø.

Møbler som en tjeneste
(verdien av møblene: 1 000 000 NOK + installasjon 79 000 NOK).

Tjeneste for kontinuerlig optimalisering av arbeidsplassen
6 000 NOK/mnd.

Måling, analyse og rapportering av brukeropplevelse.

Som tilleggstjenester leveres en oppdateringsplan og møbeloptimalisering.

recycle

Waste Nothing – Arbeidpsplass som en tjeneste er en protest mot bruk og kast-kulturen

Martela følger i all sin virksomhet Waste Nothing-prinsippet og etterstreber på den måten å minimere miljøbelastningen. Møbler i god stand selges videre og en del av møblene repareres og/eller trekkes om før salg. Møbler som har gjort nytten sin, benyttes i energiproduksjon eller som resirkulert materiale.

WaaS tilpasser seg endringer

I en verden i rask endring er det nærmest umulig å vite hvordan situasjonen til ens egen organisasjon, antall ansatte og måtene arbeidet utføres på kommer til å endre seg de nærmeste årene, eller til og med de nærmeste månedene. Workplace as a Service-tjenesten er utviklet for å imøtekomme de utfordringer en endring bringer med seg slik at bedriften kan overlate ansvaret for optimaliseringen av arbeidslokalene helt til Martela. Dermed er arbeidsplassen alltid på sitt beste.

WaaS-tjenesten faktureres én gang i måneden og bedriften betaler kun for det som den virkelig trenger. Dette forenkler budsjetteringen og holder kostnadene under kontroll.

sectional-3
sectional-4
ContactUs